t r o t t o a r

29 maj, 2006

IP-tele-fån-i

Filed under: Allmänt,Teknik — Niclas @ 07:39

Jag tar tillbaka det jag skrev tidigare om att Bredbandsbolaget skött sig exemplariskt. Det visar sig att bredbandet fungerar ypperligt men inte telefonen. Vi aktiverade telefonen och fick den att fungera utan problem men sen fick vi ett samtal på en av mobilerna där vi blev medvetandegjorda om att det tutar upptaget hela tiden. Tyckte väl att det hade varit lugnt och tyst. Om jag lyfter telefonen får jag ingen kopplingston och försöker du ringa till oss kommer du enbart höra en upptaget-ton.

Jag ringde supporten och fick ingen klarhet i varför det inte fungerar och jag vet inte hur länge det har strulat men vi har nog inte haft en fungerade telefon på lite drygt en vecka. Men de ska skicka ett nytt modem så får vi se om det hjälper.

 Vill ni nå oss så är det e-post eller mobil som gäller…jag återkommer när det fungerar som det är tänkt.

 

19 maj, 2006

Att flytta…

Filed under: Allmänt,Livet,Teknik — Niclas @ 10:56

I några veckors tid har vi nu levt i inför-flytt-stadiet. Lägenhet blir bara mer och mer full med bananlådor, tror vi har lite drygt 60 stycken. Vi hittar inte våra pylar längre och städ-och-disk-lusten är ännu sämre än vanligt. På lördag kommer (förhoppningsvis) våra hjälpsamma vänner för att bära lådor. Hela denna veckan har gått åt till att försöka förbereda och göra det så smidigt det går.

 Vi upptäckte att vår bredbandsleverentör och tillika telefonleverantör faktiskt sköter sig exemplariskt. Detta innebar att bredbandet kopplades ner i måndags (15/5) och kopplades upp i huset dagen efter. Med resultatet att ingen hemtelefon och inget internet. Men innan vi aktiverad telefonen i huset fick den som ringde oss meddelande om att numret inte gick att nå, försök igen senare. Men nu ska det fungera och vi har ett nytt nummer. Flyttkort kommer till utvalda och ni övriga får höra er så berättar vi var vi bor…

13 maj, 2006

Nu är vi husägare!

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 09:29

Vi hämtade nycklarna till vårt hus igår, 12 maj. På lördag, 20 maj, går flyttlasset så det kanske är tid att börja packa…

Alla som hjälper till och flytta är välkomna på grillfest på kvällen!

Manliga män gör manliga saker

Filed under: Allmänt,Livet,Teknik — Niclas @ 09:18

Tillsammans med Herr P ägnade jag dagen åt något varken han eller jag har gjort innan.

Vi ägnade en lördag åt att byta topplockspackningen på min underbara SAAB. Det tog fem timmar att plocka ner, en timme rengöra toppen och blocket och två timmar att få ihop det igen.

Vid ett tillfällen, när vi hade plocket isär stort sett allt som vi skulle, insåg jag att vi var två killar som står i ett garage med motordelar spridda både innanför och utanför garaget med olja och skit upp till armbågarna. För en utomstående såg det nog som vi faktiskt visste vad vi höll på med. Och till och från under dagen kom min sambo med barnvagn och son förbi för att kolla hur det gick, det är viktigt att vi håller ordning på våra könsroller. I detta ögonblick kunde jag och Herr P för ett kort ögonblick känna oss som manliga män som gör manliga saker.

Bytet gick bra och nu går Blåa Blixten som ett skott i natten igen och jag kan säga att jag är en ”kompetent hemmamekaniker” enligt Haynes verkstadshandbok.

 Vid en rundringning skulle ett topplocksbyte kosta runt 8 000:- och vi fixade det för cirka 2 500:- inklusive delar och verktygsinköp. 

Inte nog med att vi fick känna oss som riktiga män, jag sparade även runt 5 000:-.

Det var en bra använd lördag…

10 maj, 2006

Jag ger upp!

Filed under: Allmänt,Om trottoar.net,Teknik — Niclas @ 21:17

Jag har inte lyckas hitta felet i kodningen som jag skrev om i den förra posten så jag hämtade ett nytt tema som jag använder mig av istället.

Hör av er om ni har några kommentarer eller åsikter om det nya temat.

7 maj, 2006

Det är något fel som inte är rätt!

Filed under: Allmänt,Om trottoar.net — Niclas @ 16:59

Varför är navigeringen på högersidan förskjuten? Det ser rätt ut i Firefox och Opera men i Microsoft Explorer knasar det. Jag har letat utan att hitta felet. Om ni har några tips hör av er för det här är ju bara löjligt…

Hjälp! Snälla

3 maj, 2006

Från http://tjuvlyssna.blogspot.com/

Filed under: Allmänt,Citat/kommentarer — Niclas @ 21:14

Lägenhetsfest, City
Kille: Var jobbar du då?
Tjej: På (företagets namn).
Kille: Aha, är det ett stort företag eller?
Tjej: Tja, vad kan det vara, 2-300 kvadratmeter kanske.