t r o t t o a r

25 september, 2005

Och då fortsätter vi med fler sköna citat

Filed under: Allmänt,Kul/dumt — Niclas @ 20:34

citat:

< +wot> jag är helt seriös nu, och jag vill inte att ni larvar er nu. vem FAN här har beställt en 2 meter hög trästaty föreställande lenin i mitt namn från kanada?
< +wot> fick en lapp om det idag, den står och väntar på bekräftelse.
< +wot> jag har inte köpt den, inte nån i min familj heller.
< +wot> en 2 meter hög jävla trästaty

citat slut.

Jag kan inte annat än rekommendera er att kolla in www.warpdrive.se

19 september, 2005

Det var ju det här med friidrott

Filed under: Allmänt,Kul/dumt — Niclas @ 20:49

Ett citat:

calm – Men jag förstår mig inte alls på friidrott appropå det… Det är ju ingen jävla sport! Springa kan väl fan vem som helst göra. Och alla andra grejer handlar ju bara om pinnar

calm – Kasta pinne, hoppa över pinne, hoppa över en pinne med hjälp av en pinne, spring och lämna över en pinne till en annan snubbe

malmat – men det är de mest logiska sporterna på ett sätt

calm – logiskt och logiskt… Hör man ett skott är det klart att man springer

Sunt förnuft

Filed under: Allmänt,Citat/kommentarer,Livet — Niclas @ 19:06

Idag fick jag höra en definition av ”sunt förnuft” som jag tycker är riktigt skön:

”Sunt förnuft är summan av de fördomar du skaffade innan du fyllt arton”

12 september, 2005

Angående driftavbrottet under dagen

Filed under: Allmänt,Om trottoar.net — Niclas @ 20:30

”1 timmas driftavbrott inträffade strax innan/under lunchen idag.
Felet beordde på felkonfigurering på ett av näten hos våra leverantörer av Internet.
Vi beklagar det inträffade.”

Enlig www.oderland.se

Den röda bilden

Filed under: Allmänt,Bilder — Niclas @ 18:54

Röda bilden

Mattias! Här är den omtalade röda bilden…

11 september, 2005

…på vägen hem…

Filed under: Allmänt,Bilder,Kul/dumt — Niclas @ 21:55

...på väg hem genom tunneln...

Så här såg det ut när vi åkte genom tunneln på vägen hem i lördagskväll.

Det var inte jag som körde ifall ni undra, jag tog bara kortet. Tyckte dock att det blev ett skönt kort…

Nu är den här igen…

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 21:41

Jag har hos mig själv sett ett beteendemönster som jag finner lite intressant. Varje höst ungefär vid den här tiden vill jag flytta och byta jobb. Det varierar från år till år när denna fas kommer men den kommer förr eller senare.

Under den här perioden kommer jag på mig själv med att kolla efter nya jobb på olika bemanningföretags hemsidor, surfar igenom platsbankens lediga jobb och känner mig allmänt uttråkad på allt. Jag kollar även febrilt efter nya hus och lägenheter, både här i den vackra staden på västkusten och på en massa mer eller mindre obskyra platser som ligger både inom och utanför Sveriges gränser.

Under denna fas så tappar allt färg och smak, inga fester är kul, inga personer jag träffar är intressanta eller roliga, inga arbetsuppgifter är utmanande. Jag är helt enkelt less på allt.

Fasen kan hålla i sig några veckor men det har även hänt att det inte vänder förrän efter julen. Jag har försökt att rannsaka mig själv för att komma på varför det är så här och vad jag kan göra för att dämpa symptomen men utan resultat. Är det så att jag är så tuktad av min skolgång att jag fortfarande tror att det är terminsstart i augusti?

Är det någon som läser detta som känner igen sig och kanske till och med har kommit på något vettigt sätt att hantera det är ni välkomna med tips och idéer.

Om ni skulle träffa mig och jag verkar lite oengagerad så stämmer det nog men det är troligtvis inte ni som är orsaken. Jag är bara höst-less…

PS. Fortfarande fruktansvärd träningsvärk efter det att jag fick ett nytt program av min sjukgymast i fredags och jag ska dit imorgon. Varför ska jag ha träningsvärk i min högra skinka när jag har opererat mitt knä?

10 september, 2005

Livspåverkande inköp

Filed under: Allmänt,Livet,Teknik — Niclas @ 10:02

Nu har det hänt!

Även vi har sällat oss till flocken som äger en spelkonsoll, närmare bestämt ett x-box.

I samband med ett erbjudande om hempc från min arbetsgivare där jag har möjlighet att välja mellan en bärbar och lite olika alternativ av stationära så utkritalliserade det sig att det enda skälet till byta ut min nuvarande burk var att kunna spela Doom3 och liknande relativt nya spel. Diskussion gick från att välja det så kallade ”monster-kitet” som är fokuserat just på spel och köpa en egen bärbar. Eller göra tvärtom, välja den bärbara och köpa en egen spel-dator. Både jag och min sambo trivs med vårt trådslöa nätverk med möjligheten att sitta både i soffan och på balkongen och fortfarande nå det däringa internätet.

Den kompromiss som blev reslutatet av flera dagars pris-surfande, räknande och ren skär beslutsångest var att vi införskaffade en x-box och beställde den bärbara med en extern hårddisk på 300 GB som förstärkning.

Under den vecka som x-boxen har funnits i vårt hem har jag blivit mycket medveten om vilken ypperlig verklighetsflykt det är. Efter en intensiv arbetsdag är det skönt att komma hem och ägna några timmar åt meningslöst spelande. Det tömmer skallen på jobbtankar otroligt mycket effektivare än vad någon dokusåpa någonsin kan.

Det enda jag ångrar är att vi inte köpte en x-box tidigare.

3 september, 2005

Ibland hittar även en blind man en höna

Filed under: Allmänt,Bilder — Niclas @ 22:11

staniol

Även jag kan få till ett och annat lyckat kort. Detta blev till vid en fika då vi alla kanske var något understimulerade…

Det är kul med digitalkamera.