t r o t t o a r

26 maj, 2005

Mitt knä

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 12:14

Imorgon ska testa hur stark jag är!

Det har gått ungefär fyra månader sedan jag opererade mitt knä och rehabiliteringen rullar på. Förra veckan sprang jag på ett löparband cirka 500-750 meter och det var stort. Tror inte jag har sprungit så långt sedan…

Imorgon ska jag spännas fast i en stol där jag ska mäta hur stor skillnad det är i muskelstyrka mellan mina ben, det ska helst inte skilja mer än max tio procent. Jag har sett några av mina rehabkollegor göra denna test och det verkar inte vara en enbart trevlig upplevelse. Det verkar löjligt jobbigt helt enkelt.

De senaste veckorna har rehabiliteringen fokuserat på att bygga muskelmassa vilket innebär att det har inte gått en dag utan träningsvärk. Små skitövningar så fullkomligt dränerar mig på kraft.

Förövrigt så vill jag passa på och gratulera J och P till deras lilla flicka som kom till världen den 20 maj.

22 maj, 2005

En skön söndag

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 19:51

Vi har besök från London denna helgen vilket har inneburit bland annat FA-cupen på O´Learys, Eurovision Song contest och ett besök på Liseberg. Ett åkpass på Liseberg kan även göra en härdad speedjunkie som mig glad en hel eftermiddag. Balder, Kanonen och Bergbanan…det är hur kul som helst med berg-och-dalbanor, eller hur?

Vi hann med att testa en runda på Kanonen innan de fick tekniska problem med den och fick stänga ner den. Jag kan säga att det är en skön rusch att gå från stillastående till 75 km/h på 2 sekunder…jag rekommenderar er alla att testa den…

Sen har vi Balder med sina 70 graders lutning i första utförslutet…och helt gjord i trä…ett schysst plockepinn. Tänk er när allt materialet kom och de skulle bygga ihop det och gör en jämförelse med när ni kommer hem er Billy bokhylla från IKEA och sitter där med den lilla insexnyckeln och huvudet fullt med svordomar över korkade manualer. Balder, levereras i platta paket…

Bergbanan är gammal klassiker som fortfarande ger en skön åkupplevelse, den ska inte förringas. Den står sig bra i jämförelse med de båda ovannämnda.

10 maj, 2005

Snyggt

Filed under: Allmänt,Musik/böcker/film etc — Niclas @ 21:31

Ibland snubblar jag bara över sidor som gör mig glad, imponerad eller bara måste berätta om den. Dessa små monster är så koola…

Creatures in My Head
www.creaturesinmyhead.com

7 maj, 2005

Dagens boktips…ninan ninanana ninaninaina…

Filed under: Allmänt,Musik/böcker/film etc — Niclas @ 16:12

Låt den rätte komma in - John Ajvide Lindqvist

Meri tipsade mig om och även gav mig boken som jag nu läser.

Boken heter ”Låt den rätte komma in” och är skriven av John Ajvide Lindqvist.

Det är en vampyrhistoria som utspelar sig i Blackeberg, Stockholm på åttiotalet, detta till trots så köper jag upplägget. Boken utgår från en mobbad tonårspojke och hans värld och efter en tredjedel in i boken kan jag inte annat än att rekommendera er att läsa den. Jag återkommer med en slutrecension när jag är klar med boken.

Läs mer om boken på bokus hemsida:
http://www.bokus.com/fs_id/11/cgi-bin/more_book_info.cgi?ISBN=9170371253

6 maj, 2005

Surfa lugnt

Filed under: Allmänt,Teknik — Niclas @ 10:07

Allt du behöver veta för att lugnt surfa vidare.

www.surfalugnt.se

Utdrag från ledarsidan:

”Det är en unik svensk kraftsamling som nu gör att vi tillsammans skapar ett säkrare internet genom ett omfattande lokalt arbete i hela Sverige under 2005. ”