t r o t t o a r

26 juli, 2007

Ibland bara funkar det…

Filed under: Allmänt,Teknik — Niclas @ 15:25

Som ett led i mitt Ubuntu-försök tog jag med mig burken till svärföräldrarna för att se om det gick att få kontakt med deras bredbandsuppkoppling.

Efter det att jag startade det trådlösa nätverket i routern och talade om för burken att jag villa logga in på det så fungerade det direkt, utan några som helst problem. Det som tog längst tid att lösa, var att hitta inloggningsuppgifterna till routern.

P.S Jag vill ha passa på och säga grattis och hälsa Valpens nyaste kusin välkommen till världen

22 juli, 2007

En empirisk studie…

Filed under: Allmänt,Teknik — Niclas @ 20:53

Jag har under en längre tid varit väldigt nyfiken på Linux och program grundade på öppen källkod. Väldigt länge har det krävts en mycket större kunskap om datorer än vad jag har men nu finns Ubuntu. Det är en distrubition av Linux som ska vara väldigt användarvänlig. Av en slump kom jag över en gammal bärbar dator och då fanns det inte några ursäkter längre. Så nu har jag installerat Ubuntu och ska testa om det är möjligt att få det att fungera i vardagen.

Några av fördelarna är att allt finns med i installationen, såsom officepaket, webbläsare bildbehandlare etc. Och allt är gratis…

Några dagar gått och allt fungerar som det ska, inklusive det trådlösa nätverkskortet. Men det krävdes lite hjälp av en kompis att få det att fungera som det är tänkt. Tack Per!

Nu hade jag tänkt att använda den här burken till det där jag normalt gör med en dator, maila, betala räkningar, blogga etc…

Jag ska försöka återkomma med rapporter om hur det fungera, om det fungerar överhuvudtaget… (more…)

19 juli, 2007

Pengar pengar pengar

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 12:29

Denna blogg är jag fascinerad och road av. Inte utan att jag är imponerad av killens målmedvetenhet och envishet och inte så lite förundrad över hur han är funtad med tanke på sitt mål med livet…

miljonar.blogspot.com

7 juli, 2007

klokt tänkt!

Filed under: Allmänt,Arbetsliv/samhälle,Länkar — Niclas @ 13:36

PortableApps.com

Ni måste kolla in: www.portableapps.com

Detta är några snubbar som har tänkt till. Jag har inte än hunnit testa det skarpt än men är det så bra som det verkar så är jag riktigt imponerad. Läs mer på deras hemsida.

4 juli, 2007

Nu är det precis som vanligt…

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 16:34

Regnet öser ner och enligt smhi ska det fortsätta att regna hela veckan. Det är precis som vanligt i semestertider…