t r o t t o a r

28 juni, 2005

Ompekning av domän

Filed under: Allmänt,Om trottoar.net — Niclas @ 19:30

Idag fick jag bekräftat per telefon att ompekning kommer att ske den 1 juli. Kanske kan det dröja någon dag innan ompekningen är helt genomförd så ni får ha lite tålamod med oss.

Så fort ompekningen är gjord kommer jag att registrera era e-postadresser och skicka testmail som jag vill att ni besvarar.

Då jag inte vet vad ni har för lösenord idag så kommer jag att hitta på något nytt som ni får lära er eller så får ni skicka önskemål om lösenord till mig. Lösenordet går att justera i efterhand…

Inloggningsuppgifter:

POP server: mail.vårtdomännamn.net
SMTP server: \”Er nuvarande Internetleverantörs smtp server\”
Det går även att använda: mail.vårt domännamn.net om er Internetleverantör inte spärrar port 25 (SMTP), se mer info: http://oderland.nu/information.php.

27 juni, 2005

Hemma igen!

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 18:21

Efter en lång resa hem är vi tillbaka i soffan. Klockan är nu, lokal, tid lite efter sex men min kropp tror att klockan är elva på förmiddagen. Vi har varit vakna sedan sju söndag morgon, lokal tid i Chicago, vilket motsvarar klockan två på eftermiddagen i svensk tid. Dvs hittills cirka 28 timmar utan vettig sömn.

Jag gissar att jag kanske är något ineffektiv på jobbet i morgon…

24 juni, 2005

Nu är det varmt…

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 15:50

Igår kväll när vi var och käkade var det 98 grader varmt, klockan halv åtta på kvällen!?!

23 juni, 2005

Jag är i Amerikat!

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 00:28

Äntligen har vi tillgång till nätet, efter flera dagar i skugga är jag äntligen tillbaka i verkligheten.

Vi lämnade Sverige i fredags och flygresan gick smidigt trots att vi blev en timme försenade i Amsterdam. Från Göteborg till Amsterdam till Detroit till Chicago. Vi lämnade lägenheten runt halv tio fredagmorgon och kom i säng vid femtiden lördagmorgon svensk tid.

En dags shopping i Chicago och dag med en lång turistpromenad i solen, som förövrigt resulterade i en synnerligen bränd näsa. Känner mig som Rudolf med röda mulen.

Söndag bytte vi till det tredje hotellet då vi ägnade en dag åt Six Flags. Det var en skön dag med några riktigt sköna adrenalinkickar.

Mattias! Jag kan ju meddela att Superman är en seriös berg-och-dal-bana, att hänga under banan och bara kunna sen rakt ner i marken under tiden som vi dras upp för den första backen var en utmaning för mig som inte så värst förtjust i höjder. Men när det väl kom igång så var det skön rusch. Dock var dagens häftigaste kick den så kallade Deja-vu. Det vara samma som Hang-over som fanns på Liseberg under en kort tid men precis som allting annat i USA så var även denna 1,6 gånger större. Ett fall rakt ner är ingen lek.

Nu har vi kommit fram till St Louis och det är 91 grader Fahrenheit, ni kan ju fundera på vad det blir i Celsius men jag är i en stor tacksamhetsskuld till den som uppfann luftkonditioneringen. Idag satt vi sex timmar i bilen och det var riktigt intressant att se den amerikanska landsbygden. Mellan Chicago och St Louis är det till och med plattare än Skåne.

Med andra ord så har resan var riktigt skön och nu när jag har kontakt med världen igen så kanske det kommer lite tätare lägesrapporter.

16 juni, 2005

Då var det snart resdags…

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 19:53

Nu ska det packas…

Vad ska med? Hur mycket väger det? Vad ryms i väskan? Vad måste jag ha med? Vilka skivor, tröjor, böcker etc…passet, pengar och visa-kort. Vad behövs mer?

Resfebern vaknar inte förrän det är dags att packa. Och det är dags att packa nu…

Imorgon bär det av.

13 juni, 2005

en sån där dag…

Filed under: Allmänt,Arbetsliv/samhälle — Niclas @ 22:13

Idag var det en sån där dag.

Kommer till jobbet och upptäcker att klockan är lunch och du har ingen aning om hur klockan gick så fort. Efter lunchen inser du att klockan helt plötsligt är ”normal” hemgång och du vet fortfarande inte vad som har hänt med klockan. Dock ska du bara…sen inser du att du har arbetat över i flera timmar.

Det finns dagar då jag önskade att jag gjorde något annat, mindre intensivt, men sen inser jag att jag mycket troligt skulle bli ruskigt uttråkad riktigt snabbt.

8 juni, 2005

USA

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 21:08

Om lite drygt en vecka ska jag tillsammans med sambo, hennes chef och dennes tonårsson åka till det stora landet i väster. Det officiella målet är en tre dagars call-centers mässa. Inget som jag är speciellt intresserad av men då min sambo arbetar på ett företag har vissa intresse inom denna verksamhet så finns det ett syfte för dem. Jag får följa för att det finns plats i min sambos hotellrum.

Då jag aldrig har varit det stora landet så ser jag framemot denna resa. Vi kommer att vara borta i nio dagar och ska bland annat passera Chicago och St Louis, eventuellt kör vi även igenom Springfield…kanske den riktiga hemstaden för Simpson. Jag återkommer om detta.

Hör gärna av er om saker och ställen som inte bör missas…

5 juni, 2005

Nu har det hänt

Filed under: Allmänt,Bilder,Teknik — Niclas @ 11:29

Vi har blivit med digitalkamera. Igår köpte vi en Pentax OptioWP..?!?

Och här är det första kortet som togs med kameran:

Första kortet

1 juni, 2005

Och hur stark är jag då?

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 19:43

Testet gick bra! Jag fick mycket bättre resultat än vad jag kunde hoppas på. Så nu har jag ett nytt ännu elakare program. Var där i måndags och jag har fortfarande träningsvärk och ska dit imorgon bitti kl 07.30.