t r o t t o a r

29 december, 2005

Det är så typiskt

Filed under: Allmänt,Arbetsliv/samhälle,Livet — Niclas @ 09:46

I mellandagarna var det planerat att jag skulle kanske jobba en dag och sen försöka vara ledig så mycket som möjligt. I går när jag var på jobbet insåg jag att det inte var möjligt att bara arbeta en dag denna vecka så jag skulle åkt in idag också för att göra klart. Men när jag vaknade i morse så kom den, den där ”nu -ska-du-vara-ledig-några-dagar-förkylningen” så nu sitter jag här och bara snörvlar och hostar.

28 december, 2005

Man vet…

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 22:02

… att man inte har barn när man lite spontant kan sätta sig på O’learys, en onsdagskväll efter jobbet, och trycka i sig en nachotallrik och några öl…

22 december, 2005

Jul?

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 20:00

Jag förstår det inte! Jag kan inte förstå vad det handlar om. Vad är de som får så många, vanligtvis väldigt balanserade individer, att fullkomligt tappa all sans och vett. Handla julklappar som ingen vill ha för löjligt mycket pengar till människor som de nästan aldrig träffar eller känner längre? Och sen ska det stressas mellan alla olika matorgier med i stort samma mat som har serverats den senaste månaden. Hur många köttbullar och prinskorvar orkar vi med innan vi får fullständigt spel?

Men när väl alla måsten försvinner och alla klappar blir rätt och Benjamin Syrsa sjunger på tv, då kanske jag får en liten glimt av vad det handlar om. Då kanske och bara kanske kan jag faktiskt tycka att kanske finns ett existensberättigande för jul.

Imorgon försvinner jag iväg ut i skogen, ut ur civilisationen, där det varken finns bredband eller täckning för mobilen. Där ska jag tillbringa de närmsta dagarna fullt sysselsatt med att frossa i mat och försöka att inte förstöra alla de andras glädje inför julen.

Med detta vill jag önska er alla en skön helg!

14 december, 2005

Idag ska jag på begravning

Filed under: Allmänt,Arbetsliv/samhälle,Livet — Niclas @ 09:23

Efter en längre tids sjukdom har en av mina närmsta arbetskamrater gått bort. Hon fungerade som inofficiell mentor för mig under två års tid, både i mitt jobb och som människa. Hennes mycket hastiga insjuknande och bortgång har satt tydliga spår. De senaste 10 månaderna har varit otroligt intensiva på jobbfronten så jag har nog egentligen inte förrän idag riktigt tagit till mig varken sjukdomen eller att hon faktiskt är borta.

Under tiden som hon ”bara” var sjuk så fanns hon fortfarande med oss på ett helt annat sätt och vi närde nog alla ett hopp om att hon skulle besegra sjukdomen och komma tillbaka. Det som plågar mig mest idag är att det inte fanns möjlighet att säga tack för allt.

11 december, 2005

Det gäller att läsa även det finstilta.

Filed under: Allmänt,Kul/dumt,Livet — Niclas @ 20:55

Hitta detta på www.idg.se:

Direktlänk

— citat—
Läs alltid det finstilta – bild på Xbox 360 såld för 6500 kronor

2005-12-09 13:00
Det vinnande budet på en Xbox 360 landade på närmare 6 500 kronor. Men auktionen gällde inte en spelbar konsol utan bara en bild på en sådan.

Av Jan Järfalk
Vad som såg ut att vara en auktion på ett Xbox 360 Premiumpaket bjöds det inte mindre än 15 gånger på. Vad de budgivarna antagligen inte hade gjort var att läsa den mycket långa auktionsbeskrivningen på auktionswebbplatsen Ebay.

Auktionen gällde nämligen inte en spelbar konsol utan bara en bild föreställande en sådan. Den här auktionen gäller inte en Xbox 360 spelkonsol, utan istället en bild på ett sådant, kan man läsa mot slutet av auktionsbeskrivningen. Det vinnande budet blev 470 engelska pund, närmare 6 500 kronor och då får man väl anta att det inkluderade fraktkostnaderna.

— slut citat —

3 december, 2005

Klotter på spårvagnen

Filed under: Allmänt,Citat/kommentarer,Kul/dumt,Livet — Niclas @ 15:07

”I woke up early because have to, I cant be late for my daily boredom”