t r o t t o a r

29 december, 2009

Vintervägar

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 17:24

Alltid lika intressant att göra den årliga obligatoriska rundan, dvs bilresa till föräldrar och svärföräldrar. Räknar med att vi kommer att köra runt 150 mil. Igår körde vi från Sala till Hässleholm, det tog hela dagen. Lämnade Sala klockan tio och var framme runt halv sju.

Den första biten till det första stoppet, för lunch i Katrineholm, tog en evighet. Snöiga vägar med rädda medtrafikanter med intressanta körstilar. När vi väl kom fram till E4:an i Norrköping började det att rulla på. Valpen sov i nästan två timmar så det var lika bra att passa på att försöka komma så långt som möjligt. Dock gjorde detta att vi nästan fick soppatorsk på E4 lite norr om Jönköping, vi rullade in på macken på ångorna. Efter att vi tankade i nästan 70 liter fortsatte vi men vi fick stanna igen när vi kom till Ljungby. Ishalka gjorde att det blev stopp i båda riktningarna så där stod vi och kom varken fram eller bak. Efter en halvtimme kunde vi rulla vidare, men hastigheten pendlade mellan 60 till 90 km/h. Vi fick se en del kreativa omkörningar under tiden. När vi väl var i höjd med Markaryd kunde vi äntligen svänga av och göra det sista skutten till Hässleholm.

23 december, 2009

Julledig?

Filed under: Allmänt,Arbetsliv/samhälle,Livet — Niclas @ 11:40

Dagen innan dopparedagen. Sitter och jobbar lite i det tysta. Skulle skissa lite på en statusrapport och skriva ihop ett dokument kring en workshop jag höll i. Vad fick jag gjort? Lyckades tidrapportera, svara på några mail, sätta min outlook på out-of-office och sen blev det inte så mycket mer.

Men det känns helt ok, det kommer säkert fler chanser. Det jag funderar på är om det verkligen är ok att jobba när jag har semester. Jag vet att jag har valt att knuffa detta framför mig då jag insåg att det inte finns en chans att göra det inom den normala arbetstiden i och med att jag inte får det lugnet jag behöver för att dokumentara. Men om jag göra det nu kanske jag kan ta några timmar ledigt i klämdagarna direkt efter nyår.

Det finns dagar då jag saknar mina år på verkstadsgolvet med stämpelklocka, när jag hade stämplat ut var jobbet glömt till dess att jag stämplade in igen.

16 december, 2009

Två dagar kvar

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 22:01

Inte mycket till arbetslust kvar nu. Fick ett mail som fick mig att inse hur mycket det var kvar att göra innan jag kan slappna av helt. Två dagar kvar. Folk att ringa, mail att skicka, rapporter att skriva. Det positiva är att jag kan jobba hemma. Spotify kommer förhoppningsvis vara lösningen. Två dagar kvar. Det finns kaffe, gott kaffe till skillnad mot de flesta kontor som jag har besökt, någonsin. Fick en kalenderbokning via outlook och insåg att jag redan har bokat upp dagar i september 2010. Är det normalt med sådan framförhållning? Två dagar kvar. Ser verkligen fram emot min två veckor ledighet. Sova, äta, träna, läsa och kanske kolla Battlestar Calactica. Två dagar kvar.

14 december, 2009

sprutad

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 23:13

Jaha, då var även jag sprutad…

13 december, 2009

en skatt

Filed under: Allmänt,Livet,Ungarna — Niclas @ 19:17

Valpen – Jag är er skatt
Jag – ja, du är min skatt
Valpen – Din och mammas skatt

Jag kan inte annat än att hålla med….

9 december, 2009

trött

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 23:54

Jag kraschar i soffan efter jobbet och vill inte resa mig igen, orkar knappt krypa ner till sovrummet för att sova. Två veckor kvar innan julsemestern. Dock ska det hinnas med att sätta ett projekt i produktion innan dess. Idag sänkte Microsofts uppdateringar en webbserver, kunde inte göra något alls. På fredag är det julfest på jobbet och lucia på dagis. Hoppas jag kan sova på lördag…

2 december, 2009

Solen

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 14:07

Idag har jag sett solen för första gången på flera veckor. Tillbringade ett dygn i Grängesberg och när jag nu gick till tåget var det klarblå himmel och gnistrande kallt. Riktigt skönt. Torr hög luft och några minusgrader.

Nu sitter jag och kisar på tåget för solen lyser in i vagnen, jag vill inte dra ner gardinen…