t r o t t o a r

29 november, 2007

”You Have a 53% Chance of Survival!”

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 22:12

53%

hm…stadigt hus…

Filed under: Allmänt,Bilder — Niclas @ 12:36

klipphus

Jag hittade bilden här ->

28 november, 2007

Mailuppgradering

Filed under: Allmänt,Om trottoar.net,Teknik — Niclas @ 10:32

Oderland, vårt webbhotell, ska uppgradera vår mailserver:

”Vi kommer att genomföra en uppgradering av den mailserver ni använder hos oss samt även att uppgradera vår kontrollpanel till en nyare version. Detta innebär en del förbättringar samt förändringar och kommer kort att beskriva dem i punktform och därefter beskriva de ändringar som kan uppstå och hur man löser de.”

Datum: 2007-12-04
Tid: 20.00

För information och felsökning, se: http://mailuppgradering.oderland.se/

Viktigt! Under uppgraderingen konverteras all er epost till det nya systemet, vilket innebär att ni inte kan läsa någon epost under konverteringen. Epost anländer fortfarande som vanligt, men ni kan alltså ej läsa den förrän konverteringen är klar.

25 november, 2007

tack för den…

Filed under: Allmänt,Livet,Ungarna — Niclas @ 21:30

Valpens ”öroninflammation” från igår, lördag, var i stort sett borta idag, söndag, men jag är å andra sidan dunderförkyld…

Tack för den!

24 november, 2007

solen, en lördagsmorgon…

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 11:40

Efter en natt men mycket lite sömn på grund av att Valpen är sjuk, troligtivs öroninflammation, var det dags för frukost. När jag äntligen lyckades ta mig ur sängen och bli medveten om min omvärld uppmärksammade jag att det var en mycket vacker morgon, klarblå himmel och 5-7 minusgrader.

För att underlätta morgonbestyren så beslutade vi att äta frukost i soffan framför Nickeloden alla tre. Valpen åt visserligen inte så mycket frukost utan låg mest passivt och kollade på Svampbob Fyrkant.

Dock uppstod det ett dilemma. Tv:n står mot en södervägg som till stor del består av fönster vilket ger mycket ljusinsläpp. Normalt är detta mycket uppskattat men idag gjorde det att vi alla tre hade solen i ögonen. Lösningen på problemet är att antingen acceptera att vi måste sitta och kisa och bli helt bländade eller ta ner markisen så att ingen sol kommer in överhuvudtaget. Inget av alternativen tilltalar mig speciellt. Att vara irriterad redan vi frukosten är ingen bra start på dagen och att stänga ute solen när den äntligen visar sig är riktigt trist.

Ett riktigt I-landsproblem, eller hur?

PS. Lösningen blev att vi satt där i halvmörkret med markisen nere…

18 november, 2007

Jaha…ny router…

Filed under: Allmänt,Teknik — Niclas @ 11:17

Strömmen gick och min gamla trotjänare tvärdog. Med sorg fick jag begrava min D-link DI-624+ och åka till Mediamarkt och handla nytt. Numera förlitar jag mig på en:

wpn824

Netgear WPN824v2

9 november, 2007

att vara sysslolös

Filed under: Allmänt,Arbetsliv/samhälle — Niclas @ 14:25

Va? Hur gick detta till? Jag är sysslolös…

Sitter på jobbet en fredag eftermiddag och har inget att göra? Min chef är i Dublin på något nätverksutbyte och min övriga kollegor är upptagna med sitt. Det var tänkt att jag skulle ha semester torsdag och fredag för en liten tripp till Stockholm men resan blev inställd så nu sitter jag här.

Nu kommer säkert någon käck person och tycker att det finns alltid något att göra. Du kan väl alltid sortera papper, eller hur? Problemet är att jag har ska byta jobb efter nyår och håller på att avsluta en massa arbetsuppgifter. I och med detta får jag inte heller några nya arbetsuppgifter. De projekt jag har igång ligger i väntan på beslut eller återkoppling och innan jag får dem kan jag inte gå vidare…

Det är så trist med för lite att göra…särskilt när jag måste se ut som jag har något att göra…

Dagens I-landsproblem.