t r o t t o a r

31 mars, 2006

Han kom med våren

Filed under: Allmänt,Ungarna — Niclas @ 07:53

Det var en bister kväll i slutet av mars och Kung Bore hade fortfarande ett fast grepp om staden. Snön låg envist kvar och det fanns inga tecken på att våren var antågande. Natten då vi åkte in snöade det och när staden så sakteliga började vakna igen var världen täckt av ytterliggare ett täcke med vit nyfallen snö. 

Morgonen övergick till dag och det blev lunchtid innan valpen behagade att komma ut. Efter en natt med en kämpande mamma och duktiga barnmorskor och en bisittande pappa blev de väntande två stolta föräldrar till en välskapt son på 3275 gram och 50 centimeter lång.

Och vintern då? Nu har det gått en vecka och snön är i stort sett borta, det är mycket varmare och våra underbara vårfåglar sjunger våren välkommen.

Min son kom med våren

Några bilder finns här: Valpen

19 mars, 2006

Nästa vårtecken

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 20:21

Ã…rets premiärtur med motorcykeln gjordes idag. Efter lite kärlek och ömhet under några dagar vågade jag mig på att försöka starta upp skönheten idag. Efter lite övertalning i form av startkablarna så hoppade hon igång, lite tvekande först men kom igång och lät riktigt glad att bli väckt ur sin vinterslummer.

På med stället och rejält med kläder under och solglasögonen, sen var de bara att rulla iväg. Det kändes lite tvekande och stelt men efter några kilometer kände jag att även jag vaknade upp ur min vinterdvala.

Efter en halvtimme var jag rejält nerkyld och hade så mycket strul med en massa imma på visiret så att jag inte kunde stänga hjälmen, men det spelar ingen roll. Jag har kört motorcykel idag!

18 mars, 2006

Hur bra som helst…

Filed under: Allmänt,Musik/böcker/film etc — Niclas @ 15:39

Jag kom äntligen till skott och köpte In Flames – Come Clarity. Lyckades få tag i en version som innehåller hela plattan liveinspelad i deras replokal. Nu sitter jag och lyssnar/kollar på dvd:n och bara njuter. Att jag inte har tagit mig tid att lyssna in mig på In Flames innan stör mig.

GP:s recension av skivan:

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=286&a=256252

Att slappa i soffan en lördageftermiddag med lite skönt metalmangel på tv:n, vad mer kan jag önska mig?

PS. Dagens länktips som flera av er redan säkert vet om:

pandora.com – en klok webbradio

12 mars, 2006

Vårtecken

Filed under: Allmänt,Bilder,Livet — Niclas @ 19:31

Ett vårtecken för mig är att åka till Saltholmen, köpa mat på thai-en som ligger där och sätta sig någonstans bland alla båtarna och käka och se solen gå ner.

Det gjorde vi idag…

11 mars, 2006

Argh!

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 10:41

Det har smugit in sig ett föremål i mitt liv som jag har dyrt och heligt lovat i ett tidigare liv att aldrig acceptera. Det har till och med används som ett avskräckande exempel och hånfulla kommentarer har uttryckts om individer som har detta eller liknande föremål i sin ägo.

 Sedan några dagar tillbaka finns det en samlingsplatta i mitt hem. Till mitt försvar måste jag säga att det inte var jag som tog beslutet att köpa skivan.

 Numera finns ”Absolut Dance Classics” i vår gemensamma skivsamling och den spelades i bilen under vår färd till Stockholm nu i helgen.

 Under färden fick vi återblickar till vårt tidigare liv med hjälp av C&C Music Factory – Gonna Make You Sweat, Heavy D and The Boys -  Now that We Found Love, MC Hammer – You Cant Touch This och E-Type – This Is The Way.

Kan detta tolkas som ett tecken på att jag börjar bli gammal?

8 mars, 2006

Öh…skogen…?

Filed under: Allmänt,Bilder — Niclas @ 19:04

...skogen...

2 mars, 2006

Lägenheten är såld!

Filed under: Allmänt,Livet — Niclas @ 19:11

Vi har sålt lägenheten! Efter några veckor med samtal med mäklare, storstädning, ”home-styling light” helt enligt Timells tips och råd, visningar och slutligen budgivning är lägenheten nu såld. Vi har nu i eftermiddag skrivit kontraktet och inom tre dagar ska vi få handpenningen, dvs tio pocent av köpesumman.  

Att sälja lägenheten med en viss vinst var en förutsättning för att få en rimlig räntekostnad på vårt radhus. I samtal med vår mäklare enades vi om ett utgångsbud som var fullt rimligt utifrån våra förväntningar och om vi inte skulle få mer än utgångsbudet så har vi ändå gjort en bra affär. Men så blev det inte. Slutpriset blev cirka 100 000:- mer än vad jag ens hade vågats hoppas på. På tre och ett halvt år har vi gjort en vinst på cirka 48 procent.

 Tjohoo!