t r o t t o a r

22 augusti, 2005

”Nu gör du som mamma nattalv säger!”

Filed under: Allmänt,Kul/dumt — Niclas @ 16:30

Det är inte lätt med mammor som spelar World of Warcraft. Det fick lille Brion erfara.

Citat:

”Brions misstag var att skriva sitt inlägg klockan halv fyra på morgonen då hans föräldrar trodde att han låg och sov. Inlägget, som från början handlade om en viss del av spelet, togs snabbt över av Brions mamma som på normalt föräldramanér läxade upp den olydiga sonen för att han varit uppe mitt i natten.”

Lär mer på IDG

Diskussionen hittar du på: World of Warcraft

13 augusti, 2005

Detta är humor!

Filed under: Allmänt,Kul/dumt — Niclas @ 19:33

http://www.kurtson.se/images/lindstrom.gif

Fler bilder av Lindström finns på http://www.bonton.se/

11 augusti, 2005

Mer från vårt webbhotell…

Filed under: Allmänt,Om trottoar.net — Niclas @ 17:45

”Pga ständiga nedlastningar utav servrar pga neomail webbmail så ber vi kunder att gå över till horde webbmail.

Neomail kräver väldigt mkt resurser och kommer när som helst försvinna från vårt utbud.”

Angående driftstörningen 10 augusti…

Filed under: Allmänt,Om trottoar.net — Niclas @ 12:00

Information från Oderland:

”Under natten den 10 Augusti 2005 var det inbrott i en av Skanovas telestationer i Kållered.

Stationen är starkt säkerhetsklassad och ligger i TotalFörsvarets lokaler. Utrustning stals samt fibern kapades och våra tekniker kontaktade vår leverantör Bredbandsbolaget som omedelbart åkte ut för att se över skadorna och se vad skulle åtgärdas. Stationen användes även av flertalet andra leverantörer.

Försökt till att patcha förbi stationen gjordes, dock så misslyckades det och tekniker skickades ut med ny utrustning kl. 07.00 imorse och allting kom åter igång kl. 10.05 den 10 Augusti 2005.

Vi beklagar verkligen det som har hänt och kommer att se över vad som kan göras i framtiden för att det skall vara möjligt att förbigå en kritisk punkt i en förbindelse.

Med Vänliga Hälsningar
Driften, Oderland Webbhotell”

6 augusti, 2005

Det enda som är konstant är förändringen…

Filed under: Allmänt,Om trottoar.net — Niclas @ 18:04

Då jag fortfarande håller på att lära mig WordPress så får ni vara inställda på konstanta förändringar av utseendet på sidan. Hoppas att det inte ställer till det för er…men ni kan ju se det som flexibilitetsträning…

PS. Om någon har en bild som skulle passa som huvud får ni gärna skicka den till mig…

2 augusti, 2005

Om konsten att köpa en ny mobiltelefon

Filed under: Allmänt,Livet,Teknik — Niclas @ 19:23

En säljare från Vodafone ringde upp mig och ville sälja in en ny mobil och då jag i snart två år haft samma mobil så tyckte att det lät som en bra idé att byta. För er information så är jag nöjd kund hos Vodafone sedan flera år tillbaka.

Erbjudandet som jag fick innebar att jag skulle få en SonyEricsson K750i mot att jag binder mig i arton månader med minimibelopp på 149:- som jag kan ringa för och med en förhöjd månadsavgift med 100:- och betalar ett engångsbelopp motsvarande 399:- med nästa faktura. Detta nya avtal skulle innebära att jag ringer för 79 öre per minut och sms:ar för 79 öre.

Totalkostnaden för mobilen skulle bli 2200:- exklusive samtal/sms. Vis av erfarenhet så frågade jag om färgen på mobilen, jag tycker att den silverfärgade är ful och att den svarta är riktigt snygg. Säljaren sa att han skulle skicka en svart till mig.

När jag äntligen får leveransen så ser jag att jag är uppsatt för 399:- i minimibelopp i arton månader och att mobilen är naturligtvis silverfärgad. Ett snabbt samtal till kundtjänst löser frågan med minimibeloppet och ändrar det till 149:- och att jag ska ta kontakt med en Vodafone Store för att byta till en svart.

Sagt och gjort, jag knallar till butiken på Avenyn men det fanns inga svarta hemma men det skulle det finnas i butiken vid Kungsportsplatsen. Väl där blir jag informerad om att jag inte kan byta mot en svart. Tydligen är de svarta och de silverfärgade inte likvärdiga. Tydligen är de silverfärgade så kallade ”Live” telefoner med Vodafones egen mjukvara med vissa begränsningar och de svarta är de ”riktiga” K750i. Om jag skulle köpa en svart med samma förutsättningar som nämndes ovan så skulle jag få betala över 1500:- i engångssumma istället för 399:-.

Så nu är mobilen retunerad och jag har pratat med sju (7) representanter för Vodafone för att kunna reda ut och kunna skicka tillbaka mobilen och avsluta min nya bindningstid.