t r o t t o a r

26 september, 2007

Hahaha…

Filed under: Allmänt,Kul/dumt — Niclas @ 20:19

22 september, 2007

Dagens bloggtips…

Filed under: Allmänt,Livet,Länkar — Niclas @ 07:57

Jag inser att sex månader på föräldrapenning, dvs nästan halverad inkomst har satt sina spår. Ett av spåren är att jag helt sonika har blivit snål. Vi får så hur länge det håller i sig men jag och min sambo har i vilket fall som helst satt lite riktlinjer angående hur vi ska hantera större inköp…typ mindre på avbetalning och med kreditkortet och mer spara innan köp. Hm…kan kanske uppfattas som en självklarhet men det kräver en del självdisciplin, i alla fall för mig.

Men det jag vill komma till är ett blogg-tips som jag fick genom GP – Två Dagar. notbuying.blogspot.com

Bloggarens traktat:
1. Inte köpa något under 2007 som inte är absolut nödvändigt
1. a. Undantaget är mat, medicin och förbrukningsartiklar
2. Om jag absolut behöver något, se om jag kan låna,byta eller köpa begagnat

Kul idé. Och det sätter lite perspektiv på mitt tidigare tips om killen som vill bli miljonär innan 30, eller hur?

18 september, 2007

vad ska jag ha den till?

Filed under: Allmänt,Livet,Teknik — Niclas @ 21:17

Vad ska jag ha Facebook till? Jag hittar i och för sig en massa människor som jag inte har hittat tidigare och kan på det viset återknyta kontakter men sen då? De vännerna som är mest aktiva och som jag har ett faktiskt utbyte med har jag redan en etablerad kontakt med på andra sätt, så jag är just nu lite undrade var Facebook tillför i mitt liv.

Om ni har några bra idéer får ni gärna höra av er…

7 september, 2007

…om konsten att synka kalendern…

Filed under: Allmänt,Arbetsliv/samhälle,Teknik — Niclas @ 09:34

Det är väldigt svårt att få livet att fungera när kalendern bokar in samma möte vi två olika tider…

Min outlook-kalender ska synkas med kalendern i mobiltelefonen. Nu visar det sig att bokningarna i mobilen ligger en timme före bokningarna i outlook. Det är väldigt svårt att få allt att fungera när bokningarna flyter eller hur?

IT-killen: Men det fixar jag lätt, det är bara en inställning i telefonen. Jag ska bara ställa in så att den synkar med servern.

Det är ju så dags nu när hela dagen är körd…

suck!

3 september, 2007

Första dagen på jobbet

Filed under: Allmänt,Arbetsliv/samhälle — Niclas @ 18:33

Idag drog det igång igen.

Efter en något kaotisk morgon som bland annat innebar att valpen vaknade en halvtimme för tidigt lyckades jag lämna honom på dagis.

När jag väl kom till jobbet visade det sig att min jobbmobil var helt urladdad, någon hade snott in trådlösa mus och jag hade inte något postfack. Jag hade även glömt mitt lösenord för att logga in i min dator och när jag väl lyckades att fixa ett nytt så visade det sig att jag inte hade behörighet att använda mig av det trådlösa nätverket längre.

suck!

1 september, 2007

Jag börjar jobba på måndag

Filed under: Allmänt,Arbetsliv/samhälle,Livet,Ungarna — Niclas @ 14:14

Efter sex månaders föräldraledighet är det dags att återgå till verkligheten. Det är en omställning som nog kommer att ta ett litet tag för oss alla tre. Valpen ska vara på förskolan hela dagen och jag ska vara jobbet hela dagen.

Nu börjar nog en tid med en massa planerande och pusslande för att få hämtning och lämning av valpen att fungera.

Hur har pappaledigheten varit då? Jag har hunnit med de mål jag hade satt upp för mig själv. Vi hade sex bananlådor kvar från flytten till huset som skulle sorteras upp och tas beslut om vad som skulle sparas och vad som skulle slängas. Jag hade även bestämt att jag skulle läsa Gareth Morgans Organisationsmetaforer, den blev jag klar med i torsdags.

Att vara hemma med valpen har varit riktigt skönt. En enda gång under hela tiden har jag kollat min jobbmail, det gjorde jag efter en månad. I övrigt har jag fullständigt kopplat av från jobbet, det har vid upprepade tillfällen varit svårt att veta vilken dag det är.

Att ägna dagarna åt att hålla valpen glad, mätt, ren och torr är det enda som jag har brytt mig om, med andra ord så jag sänkt både tempo och mina prestationskrav på mig själv. ”Hakuna Matata” så att säga – en dag i taget.

Men på måndag är det dags att vakna och komma in i matchen. Det kan nog vara lite tungt att vara tvingad att vara inomhus hela dagarna och framför allt har jag inte en två-timmars paus mitt på dagen längre.